Kako se ispituje toplotna izolacija?
Testirali smo ovu posudu za hranu u laboratoriji, u skladu sa standardom EN 12546-1, na temperaturi okoline od 20 °C dok je bila napunjena do punog kapaciteta. Vreme potrebno za prelazak sa 95 °C na 50 °C (temperatura hrane koja je dovoljno vruća za jelo) je 16 sati.
Savet za optimizaciju performansi vaše termos posude
Napunite posudu vrućom vodom i ostavite na 5 minuta. Zatim vodu zamenite vrućom hranom i zatvorite posudu. Zatvorite posudu.
Što je posuda punija, to efikasnije čuva toplotu ili hladnoću sadržaja.
Kako funkcioniše termo posuda?
Posuda ima dva zida od nerđajućeg čelika sa vakumom između, čime sprečavamo razmenu toplote zbog kondukcije ili konvekcije. Fini sloj bakra prekriva spoljašnji deo unutrašnjeg zida, što sprečava izmene toplotnog zračenja.Gornji deo je izolovan zahvaljujući unutrašnjem umetku od ekspandiranog polistirena.
Karakteristike
Otkrijte svog saputnika za obrok 2-u-1. Na vrhu, izdašan prostor od 0,8 l za ugljene hidrate i povrće. Ispod je odeljak od 0,4 l koji je savršen za proteine.
Praktična ručka za nošenje svuda i elastična petlja za odlaganje pribora za jelo.
Ne stavljajte posudu u mikrotalasnu rernu.
Saveti za održavanje
Pere se u mašini za suđe (poklopac + telo). Pazite da ne izgubite zaptivku. Sušite sa skinutim čepom. Zaptivka čepa može se ukloniti za potpuno pranje i sušenje.
Prva upotreba
Proizvod dobro isperite čistom vodom tri puta pre prve upotrebe.
Materijali i propisi
Naši proizvodi i materijali zadovoljavaju važeće standarde za kontakt sa hranom. Ne sadrže bisfenol A (BPA), u skladu sa važećim francuskim propisima. Izabrali smo da koristimo nerđajući čelik 18/8 (304) za rezervoar, poznat po svojoj bezbednosti za hranu i polipropilena otpornom na toplotu i udarce za vrh. Zaptivka i ručka su napravljene od silikona, izuzetno izdržljivog materijala.
Odličan savet
Osim što održava toplotu hrane, može održavati i hladnoću. Nema ništa bolje od kašike sladoleda na pola puta za motivaciju dece (i odraslih).
Posudu možete koristiti i za pravljenje jogurta: zagrejte mleko do ključanja, ostavite da se ohladi do oko 43 °C (toplo ali ne previše), zatim ga sipajte u posudu s kašikom jogurta. Zatvorite kutiju i ostavite preko noći (između 6 i 10 sati).
Proces dizajniranja proizvoda: naša stručnost
Naš dizajnerski tim se nalazi u podnožju Monblana, u Gornjoj Savoji (Francuska). Ovo mesto je pravo mesto za sastanke za naše timove (dizajnere, proizvodne menadžere, inženjere itd.) i sportske entuzijaste. Velika prednost za dizajniranje vaših proizvoda za planinarenje.