Sistem brzog vezivanja
Vezivanje je efikasno zahvaljujući pertlama i blokatoru koji je lak za manevrisanje. Za spoljašnje zatezanje koriste se klasične pertle koje su lake za korišćenje za svakoga, omogućavajući vam da ih prilagodite tako da odgovaraju vašem obliku tela.
Fleksibilnost/krutost pancerice
Savitljivost je nešto čemu težimo. Udobna je, smanjuje fizički napor i omogućava vam da u potpunosti uživate u danu provedenom na snegu. Prednost je što pomaže početniku da zauzme pravi položaj na dasci: savijeni zglobovi, tako da noge nisu ravne.Morate jako brzo da reagujete kada vozite snoubording, tako da je važno da imate savijena kolena.Na početku bavljenja snoubordingom smetaće vam suviše kruta čizma.
Dodavanje Flex Up-a
Flex Up (8600870) omogućava zatezanje čizme u dve od deset tačaka (sa njim ove nove čizme imaju krutost oko 5/10).
Dodatak od 100% reciklirane plastike koji staje u jezik čizama brenda Decathlon, od sezone 2022/23. U dizajn je uključen džep tako da je pravilno pozicioniran u pogledu visine i bočnosti.
Flex Up ima smisla tokom vremena: Kada čizme postanu mekša, pruža im drugu priliku.
Potpora za petu: unutrašnja cipela 1. nivoa (/3)
Potpora za stopalo je neophodna kada upravljate daskom (kao što je stopalo ili obloga u čizmi). Prvi nivo postave koristi 4 koncepta:
1. Postava može termički da se oblikuje kod kuće.
2. Ergonomsko jastuče od pene na peti.
3. Zatezanje unutrašnje cipele u 4 tačke.
4. Čičak-traka na vrhu unutrašnje cipele.
1. Samostalno termooblikovanje unutrašnjih cipela / UPOZORENJE
TERMOOBLIKOVANJE JE JEDINO MOGUĆE U UGRADNIM RERNAMA DIMENZIJA 56 x 60 x 56 cm S VENTILATOROM. NE SUŠITI U RERNAMA NA GAS ILI MALIM RERNAMA S VIDLJIVIM ELEMENTIMA ZA GREJANJE.
1. Samostalno termooblikovanje unutrašnjih cipela / Uputstva za upotrebu
1. Zagrejte rernu, u rotacijskom režimu grejanja, na 80 °C.
2. Uklonite unutrašnji uložak iz postave, stavite postavu u rernu i pokrijte je komadom papira za pečenje
3. Sačekajte 15 minuta
4. Vratite higijenske uloške, obujte par čarapa za skijanje/snoubording, stavite postavu na stopala i potpuno je zategnite. 5.
Obujte čizme i potpuno ih zategnite do broja 5.
Sačekajte 15 minuta bez kretanja. Ovu operaciju možete da ponovite po potrebi. Samo ugrađena rerna 56 x 60 x 56 cm.
2. Ergonomsko jastuče od pene na peti
Penasti jastučići na zglobu ispunjavaju prostor ispod i iza zgloba kako bi obezbedili petu.
Prvi nivo postave sadrži jednoobrazni penasti materijal na zglobu debljine 10 mm koji je prilično mek.
Cilj je pružiti ispravnu potporu za petu/stopalo prema tipu čizme. Što brže idete, veća je energija pa vam je potrebna bolja potpora za stopalo.
Comfort Foam (udobna pena) postiže ovaj cilj pružajući maksimalnu udobnost za sve.
3. Zatezanje unutrašnje cipele u 4 tačke.
Zatezanje u 4 tačke za odličnu potporu. Drži stopalo na mestu u području skočnog zgloba.
4. Velcro traka na vrhu podloge
Gornji deo podloge ima čičak-trake koje vam omogućavaju da držite jezik podloge na mestu sa stranama, bez obzira na to kako se vaša noga kreće.
Uložak
Uložak u ovim pancericama je ravan.On vam pruža udobnost i termoizolaciju. Ako vam treba dodatna podrška stopala u unutrašnjim cipelama, imate dve opcije:
- uzmite đon s prethodno oblikovanim lukom stopala i petom - uzmite đon koji može da se oblikuje pomoću toplote da bi odgovarao vašim stopalima. To je najefikasnije rešenje.
Đon: prianjanje, trakcija, amortizacija i izolacija
Naš uložak Ultralight napravljen je od 100% EVA pene. EVA je vrlo lagan materijal sa 80% vazduha. Ova formula je projektovana za otpornost na habanje uz očuvanje svojstva amortizacije. Sama po sebi ima jaka izolaciona svojstva i štiti vas od hladnoće sa tla. Dizajnirali smo velike krampone koji vam pružaju veoma dobro prianjanje. Dovoljno su udaljeni jedan od drugog i pomažu da sneg lako ispada.
Kako mogu da budem siguran da mi veličina odgovara?
1. Obujte čizme.
2. Zategnite čizme.
3. Stanite uspravno
4. Palčevi treba da blago dodiruju vrh pancerice bez uzrokovanja neprijatnog pritiska
5. Kada savijete noge, palčevi se pomeraju unazad i više ne dodiruju vrh pancerice.